top of page
stormachtig Strand

Waarschuwing

02-11-23

Jeffrey Smit - Meteoroloog

Leestijd : 3 minuten

Code geel, oranje en rood van kracht i.v.m storm Ciarán

Volgens de laatste analyses blijkt de storm Ciarán iets oostelijker te liggen dan verwacht. Dat wilt dus zeggen dat de storm ook dichter aan land komt, en de windveld dus verder over land trekt. Hou landinwaarts daarom rekening met windsnelheden van zo'n 60 tot 90, lokaal 100kmph. Aan de kust zijn windstoten van 110 tot 120, met een lokale uitschieter van 130kmph niet uitgesloten. Op zee kunnen er windsnelheden van 150 tot 160kmph voorbij komen, wat varen uiterst gevaarlijk maakt.

Frankrijk:

Pointe-du-Raz werd een record windvlaag (orkaan kracht) van 207 (!) kmph gemeten. Dit zijn echt zeer uitzonderlijk hoge windsnelheden en dat verraad al wel hoe zwaar deze storm is. Ook op tientallen andere plekken in West Frankrijk kwamen er windstoten voor van zo'n slordige 170 tot 200kmph.

Naar verwachting gaat de storm in Zeeland rond 12:30 beginnen. vervolgens trekt de stormdepressie langzaam in noordelijkere richting over de Noordzee. Rond 14:00 begint de hoogtepunt van de storm in het westen van ons land, en rond 15:00 is ook in het Noord-westen is de wind maximaal. 

Dieper landinwaarts blijven de windsnelheden beperkt. 

zz15.png

Wij zijn een groep vrijwillige meteorologen die meteoweer beheren naast ons huidige gezinsleven en baan. Dit doen wij met heel veel passie en liefde, maar kost ons ook heel veel tijd & geld. De exclusieve weerkaarten, weerdata, licenties, websites, en grafische ontwerpen betalen wij vaak uit onze eigen zak. Maar het is voor ons niet mogelijk om dit op deze manier vol te houden.

Ben jij blij met Meteoweer? En wil jij graag dat wij kunnen blijven bestaan? Doneer dan alsjeblieft een klein bedrag, zodat wij jullie altijd op de hoogte kunnen blijven houden wanneer er extreem weer op komst is!

Hartelijk bedankt! 

Homescherm

In één keer terug naar de startpagina waar u de reis begon?

bottom of page