top of page
stormachtig Strand

TERUGLEZEN

DEZE LIVEBLOG IS OM 14:00 gestopt.

Leestijd: max. 1 minuut per update.

LIVEBLOG GESTOPT.

  • In Haarlem is een vrouw overleden door omgewaaide boom. Ook in Amsterdam één gewonde. 

  • Treinen rijden niet meer in alle noordelijke provincies. Bussen zeer beperkt

  • Schiphol heeft al 400+ vluchten geschrapt. 

  • Storm Poly gaat zeker nog tot 16:00 door. Het windveld verplaatst zicht momenteel. 

  • Monteurs, post en maaltijdbezorgers, en examinatoren gaan niet meer de weg op.

  • 6 snelwegen zijn dicht i.v.m omgewaaide bomen. Check ANWB voor u de weg op gaat.

ZZ10.png
ZZ10.png

Update 13:35 - Terugzien: 

Update 13:10 - Storm Poly komt aan in het uiterste noorden.

Wij hebben heel veel inzendingen gekregen van stormschade, waarvoor heel erg bedankt! 
Bekijk de meest indrukwekkende foto's en weerkaarten. KLIK HIER
 

Update 12:50 - Storm neemt af.

Inmiddels is storm Poly ook aangekomen in het uiterste Noorden van ons land. Windstoten van ruim 100kmph worden gemeten in Texel, maar ook in Hoorn, Urk, Ijmuiden, Stavoren, Lelystad, Marknessen, Hoogeveen, en Groningen komen nog windvlagen van 80 tot 100kmph voor. Dit klinkt nu weinig, maar is ook nog steeds code geel (en lokaal oranje) waardig. Pas dus op als u nog de weg op gaat in de noordelijke provincies. In het hele land gaan trams vandaag niet meer rijden. De NS heeft nog geen duidelijkheid gegeven.
 

Het was even afwachten wat de storm precies zou gaan doen. Afnemen? Doorzetten? Of misschien zelfs toenemen?. Inmiddels hebben wij de laatste modelberekeningen binnen en zien wij de lagedrukgebied echt weg trekken en blijkt het windveld iets af te nemen. In de noordelijke provincies komen daarbij nog wel stevige windstoten voor van 100 tot 120kmph, maar elders in het land (Limburg, Brabant, Zeeland, Zuidholland, Utrecht, Drenthe, en Gelderland en Overijssel) lijkt de kust weer veilig. In deze provincies is het sowieso vrij mild gebleven omdat het stormveld vooral over het noordwesten is getrokken. 
 

Update 12:40 - Weerliefhebbers opgelet.

(Nood)weer liefhebbers opgelet. Want het worden spannende dagen! Naast deze zware storm, krijgen wij dit weekend ook nog te maken met zeer hoge temperaturen. Later (rond of op zondag) volgen er stevige regen en onweersbuien met opnieuw zware windstoten, en ook hagel, en wateroverlast. Ben jij een (nood)weerliefhebber? Dan is dit echt een perfecte week voor jou. Later volgen er meer updates! De kaarten zien er veel belovend uit.

Update 12:40 - KNMI schaalt iets af.

Omdat de zwaarste windstoten van 145kmph waarschijnlijk niet meer bereikt gaan worden, heeft het KNMI in overleg met andere meteorologische weerdiensten besloten terug te schalen naar code oranje voor de noordelijke provincies. Dat neemt niet weg dat het nog steeds gevaarlijk is op de weg. Er komen nog windstoten voor van 100kmph of meer, dat blijft gevaarlijk! Alleen de lokale uitschieters, zijn voorbij. 

Update 12:20 - Zwaarst getroffen gebieden tot nu toe?

Het zwaarst getroffen gebied met stipt op nummer één is Ijmuiden. Met windsnelheden van 146kmph, 144kmph, 143 kmph, 142 kmph, en 140kmph, heeft Ijmuiden een record op zijn naam staan. Op plek 2 staat de Houtribdijk met 131 kmph, Op plek 3 staat Schiphol met 109 kmph. In Lelystad, Groningen en Friesland liggen de windpieksnelheden tot nu toe rond de 100kmph.

Update 12:15 - Storm duurt zeker nog tot 16:00

De wind lijkt op veel plaatsen nu iets te gaan liggen, hoewel er nog steeds windstoten van maar liefst 100 kmph voorkomen in bijvoorbeeld Noord-Holland. Dit komt omdat het windveld nu boven het ijsselmeer hang. De verwachting is, dat deze de komende uren over Flevoland en Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel gaat trekken. De grootste windsnelheden (aan de kust 145kmph) worden niet verwacht. 

Update 12:00 - Nu ook parken gesloten.

Naast N-wegen, Snelwegen en Dijken, worden op diverse plekken door de politie nu ook parken (zoals de vondelpark) gesloten. De bomen staan nog vol in blad, wat de kans op omwaaiende bomen groter maakt.

Update 11:50 - Vrouw overleden Haarlem.

In Haarlem is een 51-jarige vrouw overleden nadat een boom op haar auto terecht was gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Het incident gebeurde op de Marnixstraat. Ter plaatse is nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar ze is aan haar verwondingen overleden, zegt de politie.

Wij zijn een groep vrijwillige meteorologen die meteoweer beheren naast ons huidige gezinsleven en baan. Dit doen wij met heel veel passie en liefde, maar kost ons ook heel veel tijd & geld. De exclusieve weerkaarten, weerdata, licenties, websites, en grafische ontwerpen betalen wij vaak uit onze eigen zak. Maar het is voor ons niet mogelijk om dit op deze manier vol te houden.

Ben jij blij met Meteoweer? En wil jij graag dat wij kunnen blijven bestaan? Doneer dan alsjeblieft eenmalig of automatisch maandelijks een klein bedrag, zodat wij jullie altijd op de hoogte kunnen blijven houden wanneer er extreem weer op komst is!

Hartelijk bedankt! 

Homescherm

In één keer terug naar de startpagina waar u de reis begon?

STEUN ONS

Wij zijn afhankelijk van donaties om te kunnen blijven bestaan. Wilt u ons steunen?

bottom of page