top of page

Krijgen we sneeuw?

Bijgewerkt op: 14 jan. 2023

Diverse modelberekeningen hebben de afgelopen dagen een forse sneeuwverwachting op de kaarten gezet. Dit komt omdat wij te maken krijgen met een hoge drukgebied dat vanuit het oosten opnieuw koude lucht naar Europa voert. Dit in combinatie met de al reeds verwachte neerslag van o.a. aanstaande Maandag, zorgt er voor dat deze neerslag valt in de vorm van sneeuw. Of? Toch niet?Maandag gaat het waarschijnlijk wel sneeuwen.

Zoals het er op dit moment naar uit ziet gaat het waarschijnlijk wel sneeuwen, maar omdat de temperaturen heel dicht bij de 0 graden schommelen kan het alsnog alle kanten opgaan: Het hoeft maar één graad warmer te worden dan verwacht, en dan valt de neerslag gewoon in de vorm van regen.

Verwacht er niet te veel van.

Als het gaat sneeuwen, wilt dat nog niet zeggen dat heel Nederland ook direct wit kleurt. Wij verwachten dat de meeste sneeuw vrij direct weer verdwijnt omdat de grondtemperatuur nog te hoog is. Op daken, auto's en grasvelden kan het sneeuw mogelijk wel enige tijd blijven liggen.


En de dagen daarna?

Als het Maandag helaas op niks uitdraait, dan wilt dat niet zeggen dat alle kansen meteen verkeken zijn. Ook Dinsdag, Woensdag, Donderdag (en mogelijk vrijdag) zijn dagen om in de gaten te houden. Ook hier zien wij diverse modellen die met een sneeuwberekening komen. Echter geldt hier vooral : ''Hoe verder vooruit, hoe onzekerder.'' Hou onze Facebookpagina in de gaten @Facebook.com/MeteoNederland. Daar houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page