top of page
Roterende wolk

LIVEBLOG

Storm Ciarán

Vernieuw de website elke 5 minuten.

Hier vind u de hoogtepunten tot nu toe.

  • Zwaarste windstoten tot nu toe : 115 Ijmuiden / 112 Hoek van holland / 111 Vlissingen / 100 Eindhoven.

  • Veel scholen sluiten deuren vanmiddag i.v.m de verwachte storm.

  • Schiphol & NS Kampen nu al met forse vertraging en annuleringen.

  • 2 personen in Belgie, en 1 persoon in Nederland zijn overleden aan de gevolgen van deze storm.

LIVEBLOG:

Update 19:05 - Liveblog gestopt.

De storm is nog vol-op gaande, maar de situatie in Nederland lijkt prima onder controle. Mensen Ook verwachten wij geen grote problemen meer. Wij blijven nog wel actief met update's op onze socialmedia kanalen.

Wilt u het Team van Meteoweer bedanken voor de inspanning afgelopen 72 uur? Maar er tevens ook voor zorgen dat wij kunnen blijven bestaan? Dan kan u eventueel een klein bedragje doneren dank is groot! (klik op de button)

 

Update : 17:50 - Trein rijd tegen omgewaaide boom. & CBR stelt examens uit.

Spoorbeheerder ProRail meldt dat in Haelen, bij Roermond, een trein tegen een omgewaaide boom is gereden. Het is nog onduidelijk of er mensen gewond zijn geraakt. Omdat het spoor beschadigd is, is er voorlopig helemaal geen trein verkeer meer tussen Roermond en Weert. 

CBR heeft vandaag totaal meer dan 159 praktijk examens moeten annuleren. Daarnaast werden ook nog eens 474 theorie-examens uitgesteld door storm Ciarán. 

zz15.png

Update : 17:16 - Tweede dodelijke slachtoffer in Belgie

Er is opnieuw iemand overleden in Belgie, door het gevolg van de storm. Het gaat om een 5 jarig meisje dat is overleden nader er afgebroken takken op haar terecht is gekomen. Eerder vandaag overleed ook al een vrouw in Limburg nadat een boom op haar was gevallen. Eerder overleed ook een 64 jarige vrouw uit Gent. Volgens de laatste cijfers in eigen land zijn 15 mensen door de storm gewond geraakt, een man uit Brabant, en een vrouw uit Zuid-Holland raakte hierbij zwaar gewond en zijn in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels is de storm in Zeeland weer in kracht aan het afnemen, terwijl de storm in het Noorden net begint. 

Update : 16:01 - Zeer harde windstoten.

Inmiddels is bijna overal in het land de wind behoorlijk aan het aantrekken, en komen er stevige windstoten voorbij. Op dit moment zijn de hoogste windstoten gemeten in Ijmuiden (115kmph) Hoek van holland (112kmph) Vlissingen (115kmph) Ijmuiden (111kmph) en Eindhoven (100kmph). Maar ook elders in het land komen windsnelheden van 80 tot 100kmph voor. De storm trekt nu richting het Noorden, waardoor het de komende uur ook steeds harder gaat waaien in Utrecht, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, en Overijssel. 

Update : 14:56 - Storm kost één persoon het leven.

Naast Frankrijk en Spanje, heeft de Storm Ciarán ook in Nederland een leven gekost. Daarnaast zijn tot nu toe 14 mesen gewond geraakt, waarvan 3 personen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. 

zz15.png

Update : 14:01 - Extreem drukke avondspits verwacht.

ANWB, KNMI, en METEOWEER, verwachten vanavond een zeer zware avondspits. De aantal ongelukken op de snelweg neemt nu al fors toe, en ook zijn diverse snelwegen waaronder A1 - A12 & A79 dicht in verband met omgewaaide bomen op de snelweg. Spoed eisende hulp houdt vanaf 14:00 overal in het land rekening met drukte.  Eerder vandaag werd gemeld dat de storm al 8 slachtoffers op zijn naam heeft, waarvan 2 slachtoffers in kritieke toestand verkeren. Verwacht wordt dat dit aantal nog op gaat lopen. In Belgie waar al windsnelheden van 112kmph zijn gemeten, houdt men rekening met een zware avondspits. 

zz15.png

Update : 13:34 - De storm is nu echt begonnen.

In heel Limburg, Brabant, Zeeland en Zuidholland komen windsnelheden van 75 tot 100kmph voor. Je ziet nu goed dat de storm echt is begonnen, maar de piek moet nog komen! Zeeland is na 15:00 pas over de piek heen, terwijl het dan pas in het noorden gaat beginnen.

Update : 12:58 - Nu al veel ongelukken. 

In Denhaag, Apeldoorn, Maastricht en Eindhoven zijn meerder mensen gewond geraakt door omgewaaide bomen. 2 van de tot nu toe 7 slachtoffers is zwaar gewond geraakt. In Friesland tussen Leeuwarden en Harlingen belande een vrachtwagen vol met pakketjes in de sloot. Opmerkelijk veel beginnende ongevallen, terwijl de storm op veel plaatsen nog moet beginnen.

zz15.png

Update : 12:30 - Hoogtepunt van de storm.

De hoogtepunt van deze stormdepressie is tussen 13:00 / 17:00 voelbaar in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Tussen 14:00 en 19:00 In Zuidholland, Utrecht, en Gelderland. en tussen 15:00 en 19:00 in Noordholland, Flevoland, Overijssel, & Friesland.
In de provincies Drenthe en Groningen wordt geen grote bijzonderheden verwacht. 

zz15.png

Update : 12:15 - De storm is nu al officieel.

Ookal is de stormdepressie nog niet boven de Noordzee, toch is er nu al spraken van een officiële storm. In zeeland heeft momenteel al meer dan één uur onophoudelijk windkracht 9. De storm trekt de komende uren steeds verder de Noordzee op, waardoor het op den duur overal harder gaat waaien. 

Update : 12:00 - Waarschuwing

Er geldt momenteel een waarschuwing vanuit Meteoweer in verband met harde windstoten.
Klik hier voor meer informatie.

Wij zijn een groep vrijwillige meteorologen die meteoweer beheren naast ons huidige gezinsleven en baan. Dit doen wij met heel veel passie en liefde, maar kost ons ook heel veel tijd & geld. De exclusieve weerkaarten, weerdata, licenties, websites, en grafische ontwerpen betalen wij vaak uit onze eigen zak. Maar het is voor ons niet mogelijk om dit op deze manier vol te houden.

Ben jij blij met Meteoweer? En wil jij graag dat wij kunnen blijven bestaan? U bent al vanaf 5,00 euro één redder in nood!! Dankzij uw hulp blijven wij bestaan.

Hartelijk bedankt! 

Homescherm

In één keer terug naar de startpagina waar u de reis begon?

bottom of page